ATLETIK i Viborg AM

Vi tilbyder atletiktræning for både børn og voksne og har gode træningsfaciliteter på Viborg Atletik Stadion.

Weekendens ungdoms DM i København blev historisk godt for Viborg AM’s talentfulde unge atleter, der til sammen høstede ikke færre end syv medaljer – heraf to af guld!


Weekendens ungdoms DM i København blev historisk godt for Viborg AM’s talentfulde unge atleter, der til sammen høstede ikke færre end syv medaljer – heraf to af guld!
Alle har de hele året trænet målrettet efter at toppe netop denne weekend og det lykkedes altså med både medaljer og flere personlige rekorder.

Medaljetagere og PR

Højdespring
Katharina S. Klausen – guld

Hammerkast:
Frederik Skov Hansen – guld
Sofie Märcher – PR

3000 m
Marie Schmidt - Sølv
Mie Gam – Bronze

1500 m
Marie Schmidt - PR
Mie Gam – PR

800 m
Elias Shifris i 800m - Sølv

Højdespring og længdespring
Rune Drongesen – 2 x Bronze

Diskos
Frederik Skov Hansen - PR

200 m
Kristian Skov Hansen - PR

Se samlede resultater her

 
Om deres præstationer og oplevelser fortæller de unge:

Katharina S. Klausen – Guld højdespring:
Jeg var meget nervøs og havde sat høje krav til mig selv og mit resultat. Jeg ville meget gerne springe oppe omkring 1,60 m, men det blev til 1,56.
Normalt ville jeg være blevet skuffet, men jeg havde to gode tekniske spring, som opfyldte alt det min træner Morten og jeg har arbejdet med. Alt i alt var det et godt stævne, og jeg er tilfreds!

Katharinas træner Morten Skov Hansen fortæller, at Katharina har døjet med springerknæ siden DM inde i vinter og at de har arbejdet med genoptræning og skadesforbyggende træning og med de seks spring i weekenden har Katharina kun sprunget 10 spring til konkurrence i denne sæson og knæproblemerne er helt væk. Så det tegner lyst.

Frederik Skov Hansen – PR diskos og guld hammerkast:
Jeg deltog i fire discipliner til DMU.
Hammerkast lørdag:
Blev dansk mester, som jeg er meget stolt af! Det har længe været en drøm, som nu gik i opfyldelse. Jeg præsterede ikke mit aller bedste, men et kast på 44.17 var heldigvis nok til at tage sejren.

Spydkast lørdag:
Indledende runde gik ikke specielt godt, men jeg havde et kast på 38m, som var nok til at få mig i finalen. I finalen lavede jeg et kast på lidt over 42m, som havde været nok til at give mig en bronze, men det blev desværre overtrådt. Så jeg endte på en 5. plads med et kast på 39.16.

Kuglestød søndag:
Kuglestød var ikke så voldsomt imponerende, men det er heller ikke så meget at sige til, da jeg havde valgt at prioritere træningen i de andre discipliner, frem for kuglestød. Men et stød på 10.87 rakte til en 6. plads

Diskoskast søndag:
Det gik rigtig godt! Kastede en PR på 41.53, som var 1.5m bedre end min tidligere. Jeg lå til en bronze hele konkurrencen igennem, men efter sidste runde i finalen, måtte jeg takke af med en 4. plads. Men jeg er rigtig glad og tilfreds med min PR.

Frederiks tæner fortæller:
- Frederik har trænet meget målrettet op til DMU med fire tekniske pas om ugen hvoraf to af dem er hos Stoholm IF´s Kaste træner Poul Toft, som vi kan takke for den guldmedalje Frederik formåede at hente hjem.

Marie M. Schmidt – sølv 3000 m og PR 1500 m:
Min deltagelse i DMU har været meget vellykket!
Lørdag gjaldt det 1500m. Jeg havde et mål om, at komme under de 5 min., hvilket har drillet mig lidt. Jeg udnyttede det stærke felt og løb den hjem i 4:55 i en femteplads, hvilket jeg er meget tilfreds med.
Søndag var der 3000m, hvor jeg ville løbe efter placering frem for tid. Nummer 1 trak fra og lå langt fra os andre hele løbet. Bagved lå vi fire piger om 2. og 3. pladsen. 2’eren trak i et meget hårdt tempo og hende lod vi gå ved 500m. Derefter udnyttede jeg gruppen og lagde mig bagerst. Ved 800m igen indhentede vi 2’eren og jeg overhalede min gruppe og hende, hvorefter jeg lå nummer 2 resten af løbet. Jeg kom ind på en andenplads i tiden 10:28, hvilket er er stor PR og helt klart indfriede forventningerne.

Mie Gam – bronze 3000 m og PR 1500 m.
Jeg havde et super godt DMU og havde ikke forventet de resultater jeg fik!
Lørdag startede godt ud med en PR og en 6. plads ud af et felt på 13 på 1500m. Jeg har kæmpet nogle gange med at komme under de 5 minutter, men til DMU var 3. gang lykkens gang og det lykkedes at komme under 5 minutter, da jeg løb de 1500m på 4.58.08.

Jeg havde lidt højere forventninger til søndag, da jeg var seedet som nummer 5, i forhold til min seedning som nummer 9 på 1500m.
Lidt inden vi skulle varme op begyndte det at regne ret meget, men det kunne vi jo ikke gøre meget ved. Opvarmningen gik egentlig meget godt, taget i betragtning at jeg løb 1500m for cirka et døgn siden.
Da vi skulle i callroom gik det op for os at den 2. bedste ikke stillede til start.
Så jeg øjnede jeg lige pludselig en chance for medalje, da hende der så var anden bedst havde 10.40.86 som PR og hende med tredje bedste tid er min klubkammerat og gode veninde Marie, som havde en tid der blot var 0,5 sekund bedre en min PR før løbet.
Da løbet blev skudt i gang gik forhånds favoritten hurtigt i front, og fire andre inklusiv mig lagde os længere nede. Der blev lagt hurtigt ud, så jeg gav slip på hende der senere blev nummer 5, hvilket Marie også gjorde.
Vi dannede en gruppe sammen med en fra AGF. Hverken Marie eller jeg gad at trække, så hende fra AGF trak, og vi hentede lige så stille ind på nummer 2.
Med cirka tre omgange igen var vi oppe ved hende. Jeg lod hende trække lidt, før jeg trak fra hende med 800m igen. Marie gik med og jeg fulgte med Marie indtil 200m igen, hvor hun trak fra mig i spurten, men jeg havde stadig et tilpas stort hul ned til nummer fire, så med 200m igen var bronzemedaljen rimelig sikker.
Jeg var helt færdig da jeg kom ind, men det resulterede også i en PR på 15 sekunder, så min PR nu hedder 10.32.60.

Elias Shifris sølv 800 m:
Lørdag(1500m)
Jeg løb lørdag 1500m i tiden 4:29:05, og fik en 7.plads. Jeg løb slet ikke fuld max og havde et godt løb med meget overskud. Jeg havde planlagt med min træner Lars Vels at det var skulle være et løb, hvor jeg kunne føle hvordan benene havde det.

Søndag (800m)
Søndag skulle jeg løbe 800m, og der var jeg seedet som favorit til sølvet - og det vandt jeg også. Oven i det slå jeg også PR så den nu er 2:06:41. Jeg havde et godt nok løb og er meget tilfreds med sølvet og tiden.

Rune Drongesen – 2 x bronze længdespring og højdespring:
Mine forventninger var forholdsvis høje. Efter et vellykket Senior DM sidste weekend med lovende resultater, var DMU stævnet hvor nye personlige rekorder var inden for rækkevidde. Det startede godt ud, min 100m gik over al forventning, med en tid på 11,79 sek. Hvilket ville have været ny PR. Hvis ikke vinden havde været +2,4. Men trods alt et godt resultat.
Højdespring klokken 10:00 søndag var også en disciplin jeg gerne ville gøre det godt i. Med en årsbedste på 1,70m mente jeg selv, at det sagtens kunne blive bedre.
Det starter godt og alt kører som det skal, men jeg kunne desværre begynde at mærke ubehag i min højre knæhase. 1,70m blev klaret og det samme gjorde 1,75m så var det hele godkendt. Efter springet på 1,75m kunne jeg mærke at knæhasen var ved at være på grænsen. Men på tredje og sidste spring på 1,78m kunne min knæhase ikke klare mere og jeg mit knæ falder sammen under presset. Så var længdesprings konkurrencen ved at gå i vasken, da jeg ikke var sikker på, at mit knæ kunne holde til det. Konkurrencen startede okay og knæet føles fint, men efter tredje spring kunne mit knæ ikke mere.
Inden da fik jeg heldigvis et respektabelt resultat på 5,78 meter. Selvom jeg havde håbet på mere, kunne det ikke blive bedre, omstændighederne taget i betragtning.
Med disse resultater blev det til to bronze medaljer i henholdsvis højdespring og længdespring.

Kristian Skov Hansen – PR 200 m:
Jeg havde høje forventninger i forhold til spydkast, da jeg lå til en 8. plads og jeg ville gerne slå min PR, men det spillede bare ikke, så jeg kastede 4 meter under min pr. Det var jeg skuffet over.
I 100m løb jeg 0,05 sek. Fra min PR, så det var fint.
I 200m løb jeg et fantastisk løb og slog min PR med 0,52 sek. og fik en andenplads i mit heat.
Så alt i alt et meget blandet DM for mig, men jeg er godt tilfreds!

Sofie Märcher – PR hammerkast
Som forberedelse til DMU har jeg været ude og træne hammerkast i Stoholm, og det synes jeg har hjulpet meget og er meget taknemmelig for at jeg kunne være med til deres træning.
Af forventninger har jeg egentlig bare sat det mål at jeg gerne ville slå PR i hammerkast- hvilket lykkedes- og så ville jeg gerne støde over 10 meter i kuglestød hvilket også lykkedes.
Jeg oplevede DMU meget hyggeligt og det virkelig fantastisk at kunne tilbringe sin tid i alle de fantastiske og dygtige atleters selskab.

Også Mark Drongesen og Astrid Kjeldsteen deltog ved DMU – dog primært for at få stævne- og konkurrenceerfaring. Deres træner Morten Skov Hansen fortæller:
- For Astrids vedkommende gør sig gældende, at hun har været skadet i over et år og deltog i DMU for at prøve hvordan et mesterskab foregår. Hun har ikke sprunget højdespring med fuldt tilløb i snart et år så vi valgte at lave et 6 skridts tilløb i stedet for et fuldt tilløb for at mindske belastningen og vi havde en grænse på 4 spring, men det gik uden smerter og hun fik 6 spring og endte med at springe 1.44m hvilket er rigtigt fint med nuværende træningsniveau og der er stadig lang vej tilbage med genoptræning.

Mens Astrid forsat har sin daglige gang i klubben er Marc netop startet på efterskole og hans fokus ligger her. Han havde derfor ingen særlige forventninger til DM og tog det som konkurrencetræning.
Tidligere Viborg AM medlem Mads Moos Larsen vandt guld i højdespring med et spring på 1.90. Morten Skov Hansen have under konkurrencen fornøjelse af, at coache ham – præcis som det var tilfældet, da han var aktiv i Viborg.

Se billeder fra weekenden på vores Facebook side her 

Seneste nyt - Atletik

Gode Viborgresultater ved inde DMU i Skive

03.03.2024 -


De danske mesterskaber i indendørsatletik for ungdom blev afviklet i weekenden 2.-3. marts i Skives indendørs atletik-arena. Hele 14 fra Viborg AM havde kvalificeret sig til at deltage, og der blev hentet 9 medaljer hjem til byen.

Læs mere …

DGI Landsmesterskaber inde

11.02.2024 -


Hele ni landsmesterskaber, en andenplads og en tredjeplads var hvad seks godt kæmpende unge atleter fra Viborg AM fik med hjem fra DGI’s Landsmesterskaber, der blev afviklet lørdag den 10. februar i atletikhallen i Randers.

Læs mere …

Nytårsløb den 31/12 kl. 10.30 fra Naturskolen ved Hald Hovedgård

21.12.2023 -

Traditionen tro arrangerer Viborg AM nytårsløb den 31. december klokken 10.30

Læs mere …

Kalender - Atletik

Vi bruger cookies, så du får en bedre brugeroplevelse. Ved at klikke dig videre på siden accepterer du, at vi bruger cookies.
OK, luk boks Cookie politik