ATLETIK i Viborg AM

Vi tilbyder atletiktræning for både børn og voksne og har gode træningsfaciliteter på Viborg Atletik Stadion.

Der har i weekenden været afholdt DMU i Skive, hvor 13 unge løbere har deltaget med fornemt resultat:

Der har i weekenden været afholdt DMU i Skive, hvor 13 unge løbere har deltaget med fornemt resultat: 3 guldmedaljer, 3 sølvmedaljer samt 10 nye personlige rekorder på distancerne 800 m, 1500 m og 3000 m.
Bedst gik det for Elias Shifris og Emma Dyrup Kleist, der begge i nye personlige rekorder løb de tre danske mesterskaber hjem.

Emma Dyrup Kleist i den ældste aldersklasse, 20-22 år klarede sig suverænt ved at blive dansk mester både lørdag og søndag: lørdag blev de 800 m løbet i 2.21,21, og søndag skulle hun bruge 4.44,16 minutter på 1500 m.
Elias Shifris, der stiller op i 14-15 års klassen, faldt desværre i gårsdagens favorit disciplin 800 m og måtte her "nøjes" med sølvet. Det var derfor en tændt ung mand, der i dag satte konkurrenterne til vægs og spurtede guldet i hus i tiden 4.24.52. I samme aldersgruppe løb Laurits Berntsen en 7. plads hjem på 1500 m samt en 8. plads på 800 m.

Hos de 18-19 årige piger havde Viborg AM to deltagere: Agnes Holm løb i ny pr: 10.33,81 sølvet hjem på 3000 m, mens det søndag blev til en 5. plads på de 1500. Agnes er kommet stærkt igen efter en længere skadesperiode. Signe Salonson Jensen-Smidt havde også to gode løb med personlige rekorder på både 1500 m og 3000 m, og placering som nr. henholdsvis 6 og 5 hos de 18-19 årige.

Viborg AM var repræsenteret af fire 16-17 års piger. Mie Gam løb en 4. plads hjem på 3000 m samt en 5. plads på 1500 m. Marie Møller Schmidt fik samme placeringer, men her var det en 4. plads på 1500 m og en 5. plads på 3000 m. Emilie Jepsen havde to flotte løb på 1500 og 3000 m, hvor det på begge distancer blev til en 6. plads og to nye personlige rekorder. Endelig kunne Johanne Hyldgaard Bach sætte en stor personlig rekord på 1500 m, hvor hun blev nr. 11.
Hos de 16-17 årige drenge blev det til en 5. plads på 800 m og en 8. plads på 1500 m til Carl Christian Burvil, mens Johan Enevoldsen og Elias Hindbo Nielsen tog sig af henholdsvis 8. og 9. pladsen på 3000 m.

Sluttelig fik Emil Kortbæk Aarestrup sølv hos de 20-22 årige på 3000 m i den nye personlige rekord: 8.52,77.

Se resultatlisten her

Selvom det er sværere at lave teknisk træning om vinteren, stillede yderligere fem atleter op til DMU. Yngste deltager, med debut til DMU i 14-15 års gruppen, var Josefine Bromerholm. Hun stillede op i den hårde disciplin 3-spring, hvor hun klarede cuttet til finalen, med syvende bedste spring. Efter de sidste tre spring blev hun dog overhalet og endte på en flot 8. plads med det længste spring på 9,38 m. Kun 5 cm fra hendes PR.

Astrid Kjeldsteen stillede op i både kuglestød og højdespring i 14-15 års gruppen. Det var første vigtige stævne efter mere end et år med skadede knæ, og træningen op til stævnet viste sig måske at have været forceret, for hun måtte trække sig fra konkurrencen i hendes favoritdisciplin, højdespring, på grund af knæsmerter. I kuglestød kom hun ud på 8,29 meter, og endte på en 16. plads i et stort felt med mange stærke piger.

Frederik Skov Hansen stillede op i kuglestød i 16-17 års gruppen. Han var lidt bekymret for at skulle støde med 5 kg kuglen, efter lige at være rykket en årgang op, men bekymringen blev gjort til skamme da han stødte 10,97 m og slog sig PR med 27 cm. Det resulterede i en 8. plads i det stærke felt.

Christian Skov Hansen var klubbens eneste sprinter, og stillede søndag op i 200 meter feltet. Efter løbet tikkede der en ny markant PR ind på tavlen, så den gamle PR på 26,23 sek. Blev slettet med den nye tid på 25,82 sek. På trods af den markante forbedring rakte det dog ikke til mere end en 13. plads, men Christian kommer stærkt igen når han til næste år rykker op som en af de gamle i aldersgruppen 16-17 år.

Sidste deltager i weekendens stævne var Rune Drongesen. Han stillede op i klassen for de 20-22 årige i disciplinerne 60 meter sprint, højdespring og længdespring. I 60 meter kom Rune ind på en fælot 6. plads med en ny PR på 7,55, mens det i længdespring igen blev et spring over 6 meter for Rune, der har kæmpet med afstanden til planken henover vinteren. Runes bedste resultat kom dog i højdespring, hvor han med et spring over 1,78 m sluttede som nummer 3 i sin årgang, hvilket sikrede ham en flot bronzemedalje.

Alle atleter ser nu frem mod den kommende udesæson, hvor der skal trænes godt for at vise den gule Viborg trøje til næste DMU, hvor vi håber på mindst ligeså mange medaljer. Vi kan dog godt lukke ned for denne vintersæson med stolthed over vores atleter, da vi på listen over medaljetagere endte på 9. pladsen ud af 32 medaljetagende klubber, foran store klubber som Skive, Hvidovre, Odense og AGF.

Seneste nyt - Atletik

Gode Viborgresultater ved inde DMU i Skive

03.03.2024 -

De danske mesterskaber i indendørsatletik for ungdom blev afviklet i weekenden 2.-3. marts i Skives indendørs atletik-arena. Hele 14 fra Viborg AM havde kvalificeret sig til at deltage, og der blev hentet 9 medaljer hjem til byen.