Søndag formiddag blev Viborg Mini-tri afviklet med start og målområde ved Søndre skole i Viborg.

Viborg Mini-tri bestod af 400 m svømning, 18 km cykling og 4 km løb, eller svarende til ca. 1/10 ironman.

37 triatleter stillede til start i den første disciplin 400 m svømning, som foregik indendørs i Søndre skoles svømmehal. Efter en hurtig udendørs omklædning skulle deltagerne ud på en 18 km cykeltur til Finderup og retur. Til slut stod den på en 4 km løbetur.

Årstiden taget i betragtning var vejret rimeligt med solskin, men en del modvind på cykelturen ud til Finderup. 36 triatleter gennemførte Viborg Mini-tri. En enkelt deltager udgik efter første disciplin.

Hurtigste mand var Aksel Nielsen, Aalborg Triathlon Klub, der sejrede med sluttiden 50 min. 50 sek. Aksel Nielsen har tilbage været dansk mester i militær Femkamp og deltaget i VM militær femkamp med bedste individuelle placering som nummer 6 i år 2000 og med en placering som nummer 2 for hold. Han har desuden været dansk mester i kort og lang duathlon. Samt deltaget i flere VM på begge distancer med bedste individuelle placering som nummer 6 ved VM duathlon i 2006 og en holdplacering som nummer 3. Så det var en rutineret vinder der i dag stillede op i Viborg Mini-tri.

Hos kvinderne blev Rikke Lyhne fra Holstebro Triathlon Klub vinder med tiden 1:09:37 timer. Rikke førte kvindernes klasse gennem hele konkurrencen.