Viborg AM Tri- og duathlon

18-årige Oscar Gladney leverede et af karrierens største resultater, da han sluttede som nummer to til VM i cross triatlon for juniorer (U19), som blev afviklet på Fyn.

Viborg AM triathlon afdeling havde søndag den 4. marts svømme workshop, med den tidligere svømmelandstræner Dag Stormark.
En inspirerende og lærerig formiddag for alle som deltog.

I alt 10 deltagere fra Viborg Atletik og Motion stillede til start i Frankfurt søndag d. 9 juli, til en hel jernmand

Det var en stærkt felt som stillede til start, 68 atleter som kørte efter sejren.

Jeg havde min bedste svømning til dato, og kommer op af vandet i 29 position. Havde et lidt dårligt skifte, men på cyklen havde jeg virkelig gode ben, og får hentet frontgruppen efter ca 9 km.

Herefter ligger jeg i front for at undgå styrt, og for selv at kunne bestemme hvor hårdt det skulle være. Kommer ind i T2 som ca 5. mand, og laver egentligt et okay skifte, og kommer ud på løbet i top 5.

Jeg kunne godt mærke jeg måske havde lavet lidt for meget på cyklen til at kunne være med helt fremme, men jeg får fundet en god rytme. På de sidste 500 meter kommer der 2 forbi mig, og jeg ender på en 19. plads. Hvilket er et virkelig godt resultat, og jeg er yderst tilfreds med.

14 triatleter fra Viborg Atletik og Motion stillede til start  ved Tri ved søen i Skørping.

Lørdag d. 27.05.2017 skulle det danske mesterskab for para-triatleter afgøres, ved "Danske Invest DM Tri-serien Furesøen".

I søndags blev den sidste afdeling af DM-Tri Serien afholdt, hvor Oscar Gladney endte med en andenplads.

Vi var 4 mand til start til Silkeborg Triathlon, 3 skulle køre en halv ”jernmand” og 1 skulle køre en kvart.

Det sportslige højdepunkt for flere af Viborg AM’s triathleter løb af stablen søndag den 21. august til IRONMAN COPENHAGEN.

Oscar Gladney blev ottendebedst i sit indledende triatlon-løb, efter han indhentede 12 pladser i cykling og løb.

Stort tillykke til Betina Schmidt med endnu en EM titel ved søndagens Mainova Ironman i Frankfurt. Her vandt hun for 5. gang EM på ironmandistancen som age group triathlet (W45-49). Det er syvende gang Betina deltager i Frankfurt. Sejren indbragte samtidig en kvalifikation til Hawaii Ironman.

Chris Fischer vandt søndag Challenge Danmark i suværen stil. Det er andet år i træk han er bedste mand ved stævnet, som foregår med udgangspunkt i Billund.
Sejren er den forløbige krone på værket efter en målrettet og fokuseret træningsindsats, som vinteren igennem tilstadighed er blevet intensiveret og fintunet.

Lørdag d. 21.05.2016 var der KMD 4-18-4 event i Odense, som skulle være min debut i triatlonsporten. Jeg er startet min triatlon træning i år, med målet om at kvalificere mig til de para-olympiske lege i Tokyo 2020.

Hermed en racebriefing fra min deltagelse i Ironman Switzerland 2015 der blev gennemført i Zürich søndag den 19. juli.
Efter målrettet træning siden november sidste år før var jeg nået til det der var målet for al træningen. Gennemførelse af Ironman Switzerland.

Jeg var i kongeform, specielt på cyklen og løbet og havde egentlig indstillet sigtekornet på en ny pr, lige indtil der blev meldt hedebølge i ugen op til stævnet, så blev den plan skudt helt og aldeles i sænk.

Kom og få en præsentation af THORAXTRAINER og hør den lokale Triathlet Claus Kaimer fortælle om sine egne erfaring med THORAXTRAINER som træningsredskab.
Præsentationen vil også give en indføring i HIT-træning i forhold til triathlon, og fremfor alt mulighed for at mærke effekten af THORAXTRAINER på egen krop.

Vi siger stort tillykke til Lise Kjelsen med gennemførelsen af hendes første Halve Ironman.
Læs om hendes oplevelse her...

Så er der resultater fra Søndersø Duathlon 2014. Arrangementet gik godt med omkring 50 glade startende. Der var store forskelle på deltagerne, lige fra nybegynderen på citybiken til den mere erfarende deltager med alt det rigtige udstyr. Også aldersspredningen var stor -  fra yngste mand på 14 år til ælste mand på 70 år. Deltagerne var ligeligt fordelt på begge distancer.
Se resultaterne her...

Syv triathleter fra Viborg AM deltog i DM i IRONMAN Triathlon i København den 24. august.

Klaus Gertsen, Jesper Vejlby, Jan Pedersen, Gert Gerges, Henrik Schultz, Claus Kaimer og Betina Schmidt. Jesper skulle for første gang prøve kræfter med Ironman distancen, mens det for de andre var et glædeligt gensyn med distancen. Se resulater her og læs deres beretninger.

Tre triatleter fra Viborg Atletik og Motion, Jesper Madsen, Allan Madsen og Morten Hansen, deltog ved det 30.(jubilæumsstævne) og dermed Danmark ældste triathlon stævne i weekenden i Aabenraa
 

9 Viborg triathleter stillede til start i dette års halv ironman i Århus. Jesper Vejlby satte PR i tiden 4:43:51 og blev dermed hurtigste Viborg mand.

Betina Schmidt fra Viborg har fem gange deltaget i DM på den halve ironman-distance - og fem gange er det lykkedes hende at hjembringe DM-titlen.

Søndag den 29. juni afviklede 4 fynske triklubber historiens første Ironman konkurrence på Fyn, på den fulde distance.

Selvom Viborg AM triathlon kun har omkring 50 medlemmer lykkedes det alligevel, at have hele to triathleter med til Verdensmesterskaberne i Ironman på Hawaii, sammen med resten af verdeneliten.

Betina Schmidt som for 6. gang skulle prøve kræfter med elementerne på Hawaii og Michael Elkjær som for første gang skulle igennem strabasserne på øen, men med Betinas mangeårige deltagelse var der heldigvis stor erfaring at trække på. :-)

DM i triathlon – finale i Kolding

Kolding Triathlon klub var i weekenden vært ved en velarrangeret finale i danmarksmesterskabet i kort triathlon. Klubben havde i tæt samarbejde med Hotel Koldingfjord skabt de smukkeste rammer om det sidste stævne i DM-serien. Skiftezone var stillet op på hotellets terrasse med udsigt over den flotte Kolding Fjord.

12 friske atleter fra Viborg havde købt startnummer til søndagens triatlonstævne i Silkeborg. Distancerne var ¼ og ½ Ironman

Et af de små tristævner, placeret midt i et af Danmarks bedste MTB områder, Rold Skov, havde deltagelse af atleter på alle niveauer, herunder to fra Viborg Triathlon.

Fire triathleter fra Viborg AM deltog i DM i IRONMAN Triathlon i København den 18. august.

Klaus Gertsen, Michael Elkjær, Jan Pedersen og Thomas Helmert. Thomas og Jan skulle for første gang prøve kræfter med Ironman distancen, mens det for Klaus og Michael var målet at lave nye personlige rekorder. Sidst nævnte kæmpede også for kvalifikation til VM Hawaii Ironman.

Søndag den 4. August skulle jeg deltage i Ostseeman Ironman i Glücksburg. Jeg havde kun én gang tidligere prøvet kræfter med denne distance, da jeg først rigtig begyndte at dyrke triathlon i foråret 2012.

Denne gang havde jeg trænet betydelig mere end året før. Hvilket også gav mig forhåbninger om en ny personlig rekord. Jeg glædede mig helt vildt til at se hvad min krop egentlig kunne her sidst på sæsonen.

Det er fra Dansk Triatlonforbunds side blevet besluttet, at DM i triatlon skal køre som en serie på 3 afdelinger inden de danske mestre kan kåres til september i Kolding.
I weekenden afholdte Fredericia Triathlon Team 2. afdeling af DM i triatlon på OL-distancen.

Lørdag den 13. juli var 7 Viborg triatleter tidligt oppe, for at sikre sig startnummer til stævnet i Hou. 4:18:4 stævnet var en del af Havnefesten i Hou.

To af Viborg AMs triatleter deltog søndag d. 7 juli i Xterra France.
I modsætning til almindelige triatlonstævner er cykeldelen på Xterra-formatet på MTB og løbet er i skov, mudder og med en hulens masse højdemeter.
Distancen til stævnet var 1500 m. svømning - 39 km. mountainbike (med 1300 hm.) og 11 km. trailløb (med 330 hm.)!

Viborg AM Triathlon-afdeling mødte talstærkt op til stævnet i Ålborg, som igen i år var vært for DM i Halv Ironman.

Ud over DM var der også mulighed for at prøve kræfter med en 1/4 Ironman.

31 sider på engelsk. Så meget skulle læses igennem, for at man kunne deltage i årets KMD Challenge Aarhus. Der var alt om check in tider, cut off tider, løbs ruter mv. Jeg fandt dog aldrig siden med oplysningerne om min "after race bag", men det gik alligevel.

Hele 9 triathleter havde i år valgt at tilmelde sig årets første "rigtig" triathlon stævne, med åbenvandssvømning. Og dermed køre den lange vej til Haderslev for at deltage i Frøs Triathlon 2013 stævnet.

Og de gjorde sig bemærket på alle distancer...

Det er fra Dansk Triatlonforbunds side blevet besluttet, at DM i kort triatlon skal køre som en serie på 3 afdelinger inden de danske mestre kan kåres til september i Kolding.

På den korte distance vandt Majken T. Jeppesen kvinde single rækken. Hun tilbagelagde 5 km løb, 20 km cykling og til slut 2,5 km løb i tiden 01:19:44.

Søndag formiddag blev Viborg Mini-tri afviklet med start og målområde ved Søndre skole i Viborg.

Viborg Mini-tri bestod af 400 m svømning, 18 km cykling og 4 km løb, eller svarende til ca. 1/10 ironman.

Betina Schmidt vandt søndag d. 14. april aldersklassen 40-44 til Ironman Sydafrika.
1 pladsen var kvalifikation til VM på Hawaii d. 12. oktober 2013.

Så er der åbnet for tilmelding til Viborg Mini Tri Søndag den 28. april. Kom og prøv kræfter med 1/10-ironman.


Læs mere om løbet her

 

I weekenden blev der afholdt Søndersø duathlon - årets første stævne som ikke kategoriseres som cross på dansk grund.

19. januar 2013 - kl. 09:30 til kl. 15:00 på

Gymnastik og Idrætshøjskolen ved Viborg.

Prisen for hele arrangementet vil kun være kr. 200,00
inkl. sandwich til frokost.

Viborg Atletik og Motion afviklede i dag klubbens første duathlon løb. 33 deltagere stillede op til start, hvoraf 26 fuldførte distancen på 6 km løb rundt om Søndersø, 49 km cykling samt igen 6 km rundt om Søndersø.

Så er det tid til Viborg AM's første Søndersø Duathlon 2012.
Udfordre dig selv og prøv kræfter med en duathlon, som består af løb - cykling - løb.
Tilmeldningsfristen er forlænget til søndag den 14. oktober kl. 9.45

Silkeborg triathlon kører som en velsmurt maskine - man kan godt mærke, de har erfaringen med sig, og der er ingen hængepartier med hensyn til afmærkning af ruter. Vejret har arrangørerne dog ingen kontrol over, så der var åbnet for sluserne lige op til  ½ IM racestart.

Vi havde 4 jernmænd med til dette års DM i lang TRI på IRONMAN distancen.

Klaus Gertsen, Jan Pedersen, Henrik Schultz (Debut - læs beretningen herunder) og Michael Elkjær

De kom alle hjem med nogle flotte tider, vejret taget i betragtning - der var godt varmt og vind på cykelruten.

Mads deltog i DM for børn og ungdom, der blev afholdt sammen med OTK Eventyr Triathlon, da Esbjerg havde aflyst deres afholdelse af DM.

Mads Helms deltog i junior Challenge Copenhagen i klasse 12-13 år  den 12. august 2012. Ud af de 54 deltagere, fik Mads en flot 3. plads.

Så var det igen tid til at komme ilden, denne gang gjalt det enten en kvart-ironman eller en halv-ironman, sidst nævnte var samtidig DM.

Viborg AM Triathlon var rigtig godt repræsenteret med hele 10 tilmeldte medlemmer i forskellige aldersgrupper.

Denne weekend kunne 2 af Viborg AMs triathleter hive medaljer med hjem fra DM på OL-distancen i Fredericia. OL-distancen består af 1500 meter svømning, 40 km på cykel og 10 km løb. Betina Schmidt vandt suverænt sin aldersgruppe i tiden 2.31 og det endda selvom hun fik lagt 5 minutter til sin svømmetid, idet hendes chip blev registreret, da mændene startede 5 minutter før kvinderne. Karina Thorup fik sølv i tiden 2.45 med 3 minutter ned til bronzemedaljen. Medaljerne blev vundet i aldersklassen 40-44.

Svømmeturen foregik i Lillebælt, og vandtemperaturen sneg sig kun lige over minimumstemperaturen på 14 grader med 0,1 grad til 14,1. Hvis vandtemperaturen er koldere, afkortes svømmeturen. Men denne dag var det fuld distance i det kølige vand.

Michael Elkjær måtte opgive at stille til start, da han var blevet ramt af feber.

Maria Grøn om hendes første Tri-stævne – 1/6-Ironman til Holstebro Triathlon.

Læs her nogle spændende beretninger fra tre af vores Triathleter Klaus Gertsen og Mikkel Andersen, som har været i ilden i Haderslev Søndag den 27. maj 2012 :-)

Mads Helms, Viborg AM Triathlon, deltog lørdag den 12. maj i DM i duathlon i Skørping for børn og ungdom. Han fik en flot samlet 5. plads og blev nr. 4 i aldersgruppen drenge 12-13 år.

Viborg AM Triathlon kan nu tilbyde medlemskab for duatleter.

Dvs man kan deltage i løb og cykling i VAM men ikke i svømmestræningen.

Kontigent er 650,- årligt (inkl. triahlon licens skal betales ifølge Dansk Triahlonforbunds reglement).

Indmeldelse via formularen her på siden: TILMELDING HER...

pdfSe opslaget her...

 

 

Så er der resultater klar fra Mini triathlon konkurrencen som blev afholdt den 15. oktober 2011.

Den 3. oktober blev der afholdt danmarksmesterskab i cross-duathlon i Fredericia.

VAM fik 2 flotte medaljer med hjem: guld i herre junior gik til Nicolaj Bonde og Niels Bremholm fik sølv i sin aldersklasse.

1/10 ironman 2011
Lørdag d. 15. oktober kl 12.00

De hyggelige dunkle efterårsaftener nærmer sig og tiden er så småt inde til at rykke svømme træningen indendøre.

Det gode samarbejde med svømmetræner Jens Trysøe fortsætter i det kommende vinter halvår.

Træningstiderne er uændrede - det vil sige:

ONSDAG 20-21 gymnastikhøjskolen med træner.

SØNDAG 12-14 Søndre skole - selvstændig træning.

Første svømmetid er 04. september.

Mvh

Triudvalget

Fire triathleter fra Viborg AM gennemførte søndag den 14. august Challenge Copenhagen, der blev afholdt for anden gang.

For Michael og Nikolaj var der tale om debut på kongedistancen, medens Claus havde ambitioner om en PR og dermed en tid på under 12 timer.

De 4 atleter leverede alle hvad der må siges, at være optimale præstationer og placerede sit virkelig flot i deres aldersgrupper: Michael Elkjær nr. 11 i tiden 9:23, Klaus Gertsen nr. 65 i tiden 11:26, Jan Pedersen nr. 62 i tiden 11:24 og Nicolaj Jørgensen nr. 214 i tiden 12:36.

Et stort tillykke til vore hårdt kæmpende jernmænd for disse super præstationer!!

Nicolaj Jørgensen har sammen med Cykelspecialisten arrangeret triathlon-hyggeaften den 9. august

Det var første gang, der skulle afvikles en halv jernmand i Århus, og Viborg AM havde hele 4 triathleter med. Tangkrogen sydede af liv med mange tilskuere og knap 1000 atleter og tilsvarende antal cykler.

Den 22. juni satte godt 50 soldater hinanden stævne til en dyst om forsvarsmesterskabet i duathlon/triathlon. Med sol fra en skyfri himmel og og et let vuggende storebælt som baggrundskulisse...

Michael Elkjær vandt denne weekend sit første triathlon i Fjerritslev.

Distancen var 1/10 ironman: 400 m svømning, 18 km cykling og 4,2 km løb i tiden 53:31. Rigtigt flot præstation af Michael, ikke mindst fordi han blot betragtede sin deltagelse i stævnet som en opvarmning til Challenge Århus den 3. juli.

I Århus må Michael dog slide i det noget længere, da han skal ud på den halve ironman-distance. Målet er her at nå under 5 timer.

Triathlet Trine Dongsgaard drog i weekenden mod øst, og vandt den 11. juni halvmarathon i Randers i tiden 1:42:45.

Thomas Rabech vandt den 12. juni bronze til DM i kort triahlon

Den 29. maj 2011 deltog Klaus Geertsen i en kvart jernmand (950 m svømning - 45 km cykling . 10,5 km løb) i Haderslev, og fik dermed årets debut udi åbentvandssvømning i Haderslev Dam.

Lisbeth Sevel fra VAM triathlon fik en flot placering til Iforms kvindetriathlon i Gentofte søndag den 29. maj.

Ud af 518 kvindelige deltagere placerede Lisbeth sig som nummer 21. Distancen var 300 m svømning, 20 km cykling og 4 km løb. Lisbeths samlede tid blev 01:10:01.

 

Ålborg Triathlonklub var søndag den 8. maj vært for DM i duathlon som består af 10 km løb - 44 km cykling og 5 km løb.

Viborg AM Triathlon deltog med to deltagere som begge formåede at få medaljer hjem til Viborg.

Karina Thorup vandt sølv i tiden 2:32:16 til DM i kort triathlon (OL-distance) den 27. juni 2010 i Nykøbing F (arrangør Guldborgsund Triathlonklub) i aldersgruppen 35-39 år.

Poul Jensen kom ind som nr. 4 i aldersgruppen 55-59 år i tiden 2:31:03, kun 14 sekunder fra en bronzemedalje.

Distance: 1500 meter svømning – 40 km cykling – 10 km løb

Man kan læse mere om stævnet på triathlonforbundets hjemmeside: http://www.dtrif.dk/main/index.php?p=dtrif/nyheder/profil.php&id=3569

Vi bruger cookies, så du får en bedre brugeroplevelse. Ved at klikke dig videre på siden accepterer du, at vi bruger cookies.
OK, luk boks Cookie politik