Træningskonceptet Løb-Motion

Har du en drøm om at komme i form - prøv Løb-Motion

Søndag var der fest i Viborg – løbefest.
Dagen var endnu en rigtig god dag for Viborg Atletik & Motion, som havde løbere på podiet på alle distancer lige fra 4,2 km og op til marathon.

Det var en god dag for Viborg AM, da der søndag blev arrangeret City Maraton i midtbyens gader. Klubben var repræsenteret på mere eller mindre, alle distancer og hev også flere podiepladser med hjem.

Stærke kvinde gjorde rent bord
Klubbens kvinder gjorde rent bord på City Sprinten, mens det på herresiden blev det til sejr på hver eneste distance.
På City Motionsruten var der lagt op til en duel mellem de to unge løbere Carl Christian Burvil og Tom Nijhuis. Tom, der for tiden viser gode takter under træningen, kom med en dugfrisk sejr ved Skiveløbet, og måtte betegnes som favorit. De to løbere fulgtes ad ud til Gammelskivevej, hvor de fik selvskab af Erik Holm. Kort efter faldt Carl Christian fra, og 1-2 minutter senere, måtte Erik se sig slået i spurten af en stærk Tom.
På kvindesiden forløb det noget mindre dramatisk. Den blot 14-årige Mie Gam imponerede som suveræn vinder med over 2 minutter ned til 2. pladsen. En stærkt løbende Amanda Hvidberg præsterede en flot 3. plads godt 20 sekunder op til nummer 2, men næsten 3min til nummer 4.

På 10km distancen malede Viborg AMs kvinder podiet gult, med alle 3 placeringer. Ulla Binderup Jacobsen viste endnu en gang, at hun bare er et niveau bedre en Viborgs andre løbere. En 1. plads med 1½ minut til Camilla Laursen, det igen havde godt 30 sekunder til Sanni Hvam. Sanni har været ude med en slem skade en lang periode, men er nu tilbage, både i klubregi og blandt de bedste løbere i Viborg.

Fødselsdagssejr til Thijs
På Herresiden af City Sprinten fandt man nok dagens stærkeste felt, med stærke løbere fra Herning og Silkeborg. Fra klubben stillede Thijs Nijhuis og Marc Laursen til start, dog begge med forbehold. Thijs var givetvis stadig en smule ramt af strabadserne ved CPH-Half i sidste weekend, mens at Marc har planer om at gøre et forsøg på duathlon i næste weekend.
Thijs blev efter en rolig start, tvunget op i fart af en stærkt løbende Mikkel Dahl Jessen. De fulgtes igennem den første runde på ruten, men med en stærk afslutning hen over de sidste km, kunne Thijs løbe med sejren som en ekstra fødselsdagsgave.

Yngste favorit sejrede på halv
På halvmaraton løb Magnus Højen med sejren efter et ryk ved 17km. Indtil da bestod førergruppen af 4 mand, anført af Lars Vels. Lars der ved CPH-Half i sidste weekend løb 1:11:24, viste igen utrolig stor styrke, styrede slagets gang og lagde an til angreb på løbets sidste km hvor han kunne henvise Sune Andersen til 3.pladsen.

Rutinen triumferede på hel
På den fulde distance fik Søren Rasmussen løbet sig til varmen efter 2 omgange, og satte lige så stille jagten ind efter de forreste løbere. Det tog ham godt 10-12km at hente forreste mand, og yderligere 10 at indhente forreste kvinde, Skive AMs Lone Balling, der uden sammenligning leverede dagens flotteste præstation med en sejr i 2:48:05.

Marathon vindere ViborgCity 2015

Vindere: Lone Balling (Skive AM) og Søren Rasmussen løb over målstregen side om side og var suveræne vindere på marathondistancen.