Træningskonceptet Løb-Motion

Har du en drøm om at komme i form - prøv Løb-Motion

Emil Kortbæk Aarestrup deltog i uge 30 ved Etape Bornholm. Læs hans beretning fra løbet her:

I uge 30 deltog jeg i Etape Bornholm, som er et etapeløb, hvor man løber et marathon fordelt på fem dage. I mine øjne er det den fedeste løbeoplevelse man kan give sig selv og et løb, som man vender tilbage til, fordi det er en fantastisk måde at holde ferie på, idet man først løber om aftenen og derfor kan opleve solskinsøen inden løbene. Jeg var afsted sammen med min familie.

Målet for etapeløbet var at komme i top 10. Efter den første etape i Hasle endte jeg på en 11. plads blot få sekunder efter 10. pladsen. På anden dagen fik jeg på Dueodde strand løbet mig op på 10. pladsen med et forspring på 15-20 sekunder. Uheldigvis for en af Danmarks bedste marathonløbere, Lars Budolfsen, blev han nødt til at udgå, idet han fik et vrid i knæet under løbet, hvorfor jeg pludselig havde en 9. plads.

Målet var nu at forsvare 9. pladsen, fordi det ikke var muligt at avancere yderligere, idet løbere som Peter Glans, Andreas Lommer og Kasper Skov var foran mig og et niveau over mig. Derfor valgte jeg at løbe defensivt de sidste tre dage, hvor jeg fulgte med mine forfølgere, for derefter at rykke fra dem på de sidste km for at øge forspringet yderligere.

På femte etape sluttede jeg etapeløbet med at løbe 10 km på 32.36, som ikke er langt fra min personlige rekord på 32.03 med rigtig ømme ben, hvor jeg alligevel løb 3.00 på den sidste km, fordi jeg fik fantastisk opbakning blandt tusindvis af tilskuerne.

Min ambition omkring top 10 blev indfriet i form af en placering som nummer 9. Jeg blev den 5. bedste dansker og sluttiden blev 02.21.42, hvilket er omkring 9 minutter hurtigere end da jeg deltog i 2014 med en samlet tid på 02.30.57. Alt I alt en rigtig god træning og ikke mindst god ferie med en fantastisk atmosfære og hyggeligt samvær med andre løbere fra både Viborg og andre dele af landet.