12 friske atleter fra Viborg havde købt startnummer til søndagens triatlonstævne i Silkeborg. Distancerne var ¼ og ½ Ironman
12 friske atleter fra Viborg havde købt startnummer til søndagens triatlonstævne i Silkeborg. Distancerne var ¼ og ½ Ironman og de 580 billetter var udsolgt på bare 37 dage. Stævnet havde udgangspunkt ved Almind sø i sydenden af Silkeborg. Herfra skulle der svømmes 950 eller 1800 meter og cykles en eller to omgange af 45 km i bakkerne omkring Vrads og Hjøllund. Afslutningen var en tur omkring Almind sø, som på ingen måde er at sammenligne med Søndersø i Viborg. I Silkeborg følger man ikke vandkanten, men møder flere bakker, som tager hårdt på kræfterne.
Mikkel Tovborg var debutant på ¼ distancen og var begejstret for stævnet. Det var et godt arrangement og et godt sted. En smuk natur og en fantastisk oplevelse. På svømmeturen var jeg helt oppe foran fra starten og fik en tur i "vaskemaskinen". Efter kort tid blev der bedre plads og jeg kunne finde min egen svømmestil frem, fortæller Mikkel. De store orange bøjer var fine at finde vej efter. Jeg havde hørt om bakkerne på cykelruten, men lige så meget som det gik op, lige så meget gik det nedad. Det var fedt af køre på de bakker, hvor der var skiltet med 10 graders hældning. Her kunne man virkelig få fart på. 45 km er alligevel en pæn distance, inden en løbetur. Løbet var helt klart min favorit.
Anette Bisgaard blev nr. 3 i sin aldersgruppe og syntes det var en hård og varm cykelrute. Hun var glad for at det ikke var den dobbelte distance, som hun havde købt startnummer til. Vandet var 21 grader og meget behageligt at svømme i.
Mikkel Andersen havde slet ikke forestillet sig at skulle køre dette stævne, da konen havde termin i mandags. 2 dage før stævnet fandt han et ledigt startnummer og fandt cykel og løbesko frem. Det var en hård dag, hvor Mikkel led undervejs. Kroppen var træt. Alligevel blev det til en placering som nr. 10 overall og nr. 3 i alderklassen.
Nikolaj Bonde blev nr. 3 og kom med på podiet til præmieoverrækkelsen. Ruten passede perfekt med bakkerne. Farten på cykelturen blev holdt på 3.50 min/km, og det holdt hele vejen på de 10,5 km. Efter 7 km fik Nikolaj en straf af de cyklende officials, da han skar ind over noget minestrimmel, som lå på jorden i et langs sving. Det kostede 40 sek. ekstra straf. Der blev desuden uddelt straffe for at smide affald i skovbunden og tisse bag træerne. De opstillede wc vogne skulle benyttes.
Ole Christiansen havde en hård dag i Silkeborg. Sommeren var gået med ferie og afslapning, så det blev en brat opvågning da startnummer blev sat på tri-tøjet. Det skal vist trænes på alle discipliner, fortæller Ole.
Kim Rosengren stillede op på ½ Ironman, som havde svømmestart 1½ time for den kvarte distance. Det gjorde at mange cykler kom ud på ruten, netop som de første havde kørt deres første runde på den 45 km lange tur. Kim lå og kæmpede med nogle ryttere som gerne ville overhale, men som bagefter ikke kunne holde farten. 10 meter regler var svær at overholde når der var så mange deltagere på en kort strækning. Flere gange blev Kim overhalet på nedkørsler, da han ikke havde flere gear, men på bakkerne kunne han tage placeringen tilbage. Halvmaraton løbet var hårdt og minut tiderne var ikke helt som forventet. Det var en fin træningsdag. Ugen op til stævnet indeholdt bl.a. et MTB stævne i Fussingø og DHL stafet i Aarhus om torsdagen.
Jesper Vejlby har ikke deltaget i triatlonstævner før, men var klar på ½ Ironman. Man kan jo lige så godt starte her, fortæller Jesper. Jeg har løbet og cyklet en del, men aldrig lige efter hinanden. Højdepunktet var helt klar at løbe gennem opløbsstrækning, hvor tilskuerne stod tæt og så passere målstregen. Det var stort.
Benjamin Henriksen fortæller: Super fed dag, vi kommer til Silkeborg hvor der er kanon stemning og fyldt med mennesker. Og dejligt at se vi var så mange fra VAM.
Svømningen havde en træls start pga. alle de atleter som gerne vil godt fra start, så der skulle lige spredning på feltet før man kunne falde i sin egen rytme.
Et ok skift, videre ud på cyklen kom godt fra start holdt lidt tilbage da jeg havde hørt at Silkeborg var placeret på en bakke men efter de første stigninger kunne den blive trykket af, det resulterede i at jeg på min 2 omgang skulle passe på mig selv, så der gik jeg nærmest i stå :(
Videre ud på løbet: starter så lige med at få krampe i benene efter den første Bakke ned og gå og se om det ikke kunne hjælpe. Havde så problem resten af turen, men kom i mål på en meget skuffende tid, havde håbet på at løbe lidt hurtigere.
Benny Høeg Knudsen siger "aldrig mere Silkeborg". I hvert fald når man spørger ham lige efter målstregen. Det er ikke optimalt at træne hen over sommeren. Men jeg sagde vist det samme sidste år, så lad os nu se om et par dage. Svømmeturen var planlagt til at tage 50 minutter, så jeg tog det stille og roligt, fortæller Benny. Forventningen til cykelturen var "under 3 timer" og det holdt stik. Det var helt klart en fordel at kende bakkerne på cykelruten. Så kan nedkørslerne bedre udnyttes og man bremser ikke for tidligt. Løbeturen gik planmæssigt og kræfterne blev fordelt jævn på de 21 km i bakket terræn. Tiden endte på 5 timer og 50 minutter, hvilket er en fremgang på ½ time i forholdt til sammen stævne sidste år. Forberedelserne har ikke været helt optimale, da Bennys racercykel blev kørt over af en hollandsk turist på en campingplads. Det blev kun til en uge på den nye cykel og forsikringspengene venter han stadig på.
Tommy Damsgaard satte ny personlig rekord og skar bl.a. 2 minutter af svømmetiden. Undervisningen i svømmehallen på Sdr. skole gav resultat. Belindas teknikker blev omsat til virkelighed og selvom det var trængsel i starten, blev tiden god. Skiftene tog omkring et minut og der blev trådt igennem på cykelruten. Der var trænet igennem i sommerferien, de første timer af dagen fra kl. 6-8 er behagelige og kølige at træne i, og så er man sulten efter morgenmaden. Silkeborg er en fantastisk oplevelse, hvor mere end 110 hjælpere sørger for at godt stævne. Det grønne område ned til søen danner en flot ramme og stævne og skiftezone. Der var masser af kajakroere som sørgede for sikkerheden på cykelturen, og politihjemmeværnet fik i år en ekstra opgave, da et par landmænd var utilfredse med at deres høst tog et par minutter ekstra og de gik rundt i krydset ved Asklev og brokkede sig. Vi undgik dog en blokade med bigballer...
Tak til deltagere og tilskuere for en fantastisk dag. Der var høj solskin, luften var 24 grader og vandet 21. En værdig måde at slutte sommersæsonen af på. Børnene badede i vandkanten bagefter og slagteren serverede pullpork. Der var stande med løbetøj og seje tri cykler.