Viborg AM

En klub i stadig udvilkling

Dagens udfordring i Roskilde bød på 18x1000 meter stafet i kuperet terræn. Styrken i Viborg truppen er lange distancer så dagens program med korte hurtige intervaller var på forhånd frygtet.

Kvinderne løb med opmærksomheden:-)

Den store tilgang af hurtige kvinder til Viborg Atletik & Motion gjorde at hele 2 hold stillede til start. Hurtigst blev Viborg AM2 holdet der løb de 18 kilometer i 1 time og 6 minutter. Kvinderne løb med et flot snit på 3 minutter og 42 sekunder pr. kilometer. Holdet bestod af de urutinerede men uimponerede kvinder Ditte Skovgaard-Hansen (snit 3.46 pr. km), Sanni Hvam Pedersen (snit 3.29 pr. km) og Kirstine Futterup Mogensen (snit 3.47 pr. km). Indsatsen rakte til en flot 15. plads for dette i DAF-regi uprøvede hold.

Viborg AM1 bestod af veteranerne Ulla Binderup Jacobsen, Ingerlise Villum Jensen og Kathrine Monberg og sluttede på en 17. plads. med et flot snit på 3 minutter og 47 sekunder pr. kilometer. Ulla og Kathrine løb et godt og stabilt løb begge 2 med et ens snit på 3.39 pr. km. Fremhæves skal også Ingerlise der med sine 62år stadig kan følge med seniorkvinderne i DAF. Ja og så bager hun en fremragende banankage.

Dagens hurtigste kvinde for Viborg blev Sanni Pedersen der løb med et snit på 3:29 min. pr. km. Konkurrencen var hård – der var få sekunder afgjorde mellem top og bund. Seniorkvinderne fra Viborg tog endnu et skridt mod toppen en varm efterårsdag i Roskilde.

Store forventninger til ungdommen

Der var store forventninger til Frederik Tronier Kapper der efter sidste rundes meget flotte 5. plads og en dermed lige ved og næsten kvalifikation til ungdomslandsholdet i Cross. Frederik Tronier Kapper og Mads Kjærsgaard repræsenterede i denne runde Viborgs herreungdom. Begge løbere gjorde det tilfredsstillende på den hårde rute og havde begge en hård dag på "kontoret". Frederik sluttede nr. 12 med et snit på 3 min pr. km og Mads med et snit for de 6x1000 meter på 3 min og 3 sekunder pr. km. Godt fightet af Viborgs to 16. årige løbere der i denne turnering løber mod unge op til 20 år.

Kun en Viborgherre stillede til start, nemlig Rasmus Futterup der i sidste runde i Vejle leverede en klasse præstation. Rasmus havde som mange andre en svær dag i Roskilde og endte med et snit på 3.03 min pr. km - et snit der rakte til plads som nr. 58 ud af 177. Desværre ingen point til Rasmus i denne runde.

Alt i alt en sportslig god dag for Viborg AM.