Viborg AM

En klub i stadig udvilkling

Vejrforholdene var langt fra optimale ved DM 10 km i Middelfart lørdag. Alligevel blev det til forbedringer af PR for langt de fleste løbere.

Foruden mange personlige sejre i form af PR blev det og så til tre medaljer.

Ulla Binderup Jacobsen havde hjemmefra sat sig et mål om en sølvmedalje i sin aldersgruppe og sådan blev det med tiden 38.40. Vinder hos K50 blev Ullas evige rival Dorte Dahl fra Blovstrød Løberne med tiden 36.27. Ulla og Dorte er samme årgang og har dystet et utal af gange. De to kender således hinanden rigtigt godt. Begge er netop rykket op i K50 aldersgruppen.

Hos herrerne løb Lars Vels sig med tiden 32.43 til en bronze medalje i M40 aldersgruppen. Guld og sølv gik til henholdsvis Jesper Petersen AK73 med tiden 31.51 og Nikolaj B. Andersen Aarhus Fremad Atletik med tiden 31.59.
Foruden de to individuelle medaljer blev det også til en enkelt holdmedalje. Magnus Højen, Emil K. Aarestrup og Ivan Riise løb sig til sølvmedalje i M U22 aldersgruppen.

Thijs Nijhuis har i foråret haft EM i Prag som det helt store mål. Siden han løb 3000 m sin em senior debut for to uger siden har han taget det med ro og DM 10 km har derfor ikke været et prioriteret løb. Han var på forhånd udnævnt som en af deltagerne i medaljekampen. Han gav sig da heller ikke uden kamp, men valgte at stoppe ved ca. 7 km.
- Jeg har ikke haft fokus på løbet og gav det en chance. Jeg er mere medtaget efter et testløb i torsdags end jeg havde regnet. Abdis løb var på sin meget forudsigeligt. Han har trænet benhårdt mod netop dette løb det meste af året og gør det godt i dag, fortæller Thijs