Viborg AM

En klub i stadig udvilkling

Hvad husker du 2020 for?
Med overvejende sandsynlighed er noget af det første du kommer i tanke om Covid-19 og Corona virus, som medførte at året ikke helt blev som du havde regnet med.
For fem af klubbens talentfulde unge atleter er 2020 noget ganske særligt fordi de i juni færdiggjorde deres ungdomsuddannelse og nu er klar til at komme videre i livet.

Det drejer sig om Mie Gam, Marie Møller Schmidt, Alexander Tengblad Nicolaisen, Andreas Eisdorff Madsen Johan Evoldsen og Oscar Gladney Rundqvist. De fem førstnævnte gør sig indenfor løb og Oscar er triatlet.
De er alle ambitiøse og passionerede omkring deres sport. Ved siden af, at have passet skolen har de også passet deres træning, deltaget i konkurrencen og for fleres vedkommende været afsted med landsholdet. Det hele med destinationer i både ind- og udland.

Efter en velfortjent sommerferie venter en ny hverdag.
Vi har spurgt dem hvad de har af drømme for fremtiden – både når det gælder deres sport, men også i forhold til bl.a. uddannelse.

Mie Gam
Alder: 18 år (fra oktober 2001)
Disciplin: Primært 5000m, men alt fra 1500m - halvmarathon
Student fra: Viborg Katedralskole

Mie Student 2020
Træningsmængde pr. uge: +100km over vinteren (mange uger med 110km ish). Ligger generelt på 80-125km pr. uge alt efter
hvornår på året det er, og om der er konkurrencer.
I min sommerferie skal jeg: Være i Danmark sammen med min familie, hvor vi skal besøge familien rundt omkring i Danmark. Derudover regner jeg med, at jeg skal se nogen af mine venner, da jeg forhåbentligt skal til USA efter sommerferien.
Efter sommerferien skal jeg: Jeg skal til Portland, OR, USA for at læse og løbe på University of Portland. Her skal jeg læse biologi, samt løbe Track & Field og Cross Country for skolens hold. I USA går de RIGTIG meget op i college sport, så det betyder meget for skolerne at have nogle gode sportshold. Jeg glæder mig rigtig meget til at jeg dagligt får omkring 20-25 piger at træne med. Derudover glæder jeg mig også til at komme over til en ny kultur. Generelt er der store forskelle på Danmark og USA, og jeg glæder mig egentlig bare til alt det nye derovre – selvom det bliver trist at sige farvel til Viborg AM efter 6 år, eftersom jeg ikke skal studere i Viborg, når jeg kommer hjem fra USA. Dog er der lige nu en del problemer med at komme til USA, da COVID-19 er blusset op i USA igen, så jeg kan måske først komme afsted i september, eller værste tilfælde først efter jul – og ikke i august, som ellers er planen.
Min ønske uddannelse / job: Jeg ved endnu ikke, hvad jeg ønsker at læse i Danmark. Jeg er dog klart mere naturvidenskabelig, end jeg er samfundsvidenskabelig og humanistisk videnskabelig.
Mine sportslige ambitioner: Jeg vil selvfølgelig gerne med til de store internationale mesterskaber, men der skal klart nogle års træning i banken, før dette overhovedet er relevant at tænke på. Ellers vil jeg bare gerne fortsætte med at forbedre mine tider, og se hvor god jeg kan blive, samtidig med at jeg bibeholder glæden for løb og træning.

Mie Student 2020 
Mie forrest og klubkammerat Marie lige efter.
Mine tanker om at få både skole / uddannelse / arbejde og træning til at passe sammen: Jeg har egentlig ikke oplevet det som en kæmpe udfordring at få skole, arbejde og træning til at passe sammen, hvis man blot er god til at strukturere sin tid – dog var 2g lidt hård at komme igennem, når man både har arbejde og løb ved siden af. Ellers har jeg oplevet, at det godt kan lade sig gøre at kombinere skole med løb og arbejde (jeg har dog ofret et par arrangementer eller fester af og til).
Om 5 år er jeg…..: Formentlig i gang med at læse en bachelor på Københavns eller Aarhus universitet, samtidigt med at jeg har forbedret mig væsentligt på løb.

Marie Møller Schmidt
Alder: 19 år
Disciplin: Mellem- og langdistanceløb
Student fra: Viborg Katedralskole
Træningsmængde pr. uge: 10-15 timer
I min sommerferie skal jeg: Med min familie på ferie til Norge, Arbejde og selvfølgelig løbe
Efter sommerferien skal jeg: Til August rejser jeg til USA og starter på et universitet i Arkansas. Her skal jeg være en del af løbeholdet og samtidig læse ved siden af. Jeg glæder mig helt vildt til at være en del af så stort et hold, få en hel masse at træne med og selvfølgelig løbe alle løbene og stævnerne, hvor deltagerantallet er langt over herhjemme. Samtidig glæder jeg mig også helt vildt til at få min løbetræning og -stævner til at være en struktureret del af min hverdag, fx hvor træning har en plads på skoleskemaet.
Min ønske uddannelse / job: Det er svært, synes jeg. Lige nu overvejer jeg at læse Økonomi eller Statskundskab.
Mine sportslige ambitioner: Hmmm… det er lidt svært at være konkret, men i hvert fald hele tiden at forbedre mig så meget som muligt og præstere optimalt.
Mine tanker om at få både skole / uddannelse / arbejde og træning til at passe sammen: Det er selvsagt nogle gange lidt svært at få skole, træning og evt. arbejde til at passe sammen, for det bliver jo en del timer i alt, specielt når man gerne vil gøre det godt indenfor det hele. Personligt har jeg ikke arbejdet så meget, mens jeg har gået i gymnasiet, da jeg gerne har villet have tid til at passe min skole og min træning ordentligt og samtidig have tid til også at se mine venner. For mig er det nemlig vigtigt, at jeg ikke altid må springe sociale aktiviteter med min venner eller et familiearrangement over, men at der også er tid til det. Det giver mig mere energi til at køre på med træningen.
Om 5 år er jeg…..: I gang med en uddannelse og løber helt sikkert stadig!

Alexander Tengblad Nikolaisen

Alexander EMkval 2019
Alexander bagerst på vej mod EM kvalifikation med god hjælp fra pacer Thijs Nijhuis.
Alder: 19 år
Disciplin: 1500m + 5000m
Student fra: Viborg Katedralskole
Træningsmængde pr. uge: 90-110 km
I min sommerferie skal jeg: Arbejde en del i Racing Denmark i Viborg og selvfølgelig løbe en del!
Efter sommerferien skal jeg: Arbejde videre, da jeg holder et sabbatår. Planen er at blive boende et år eller to hos mine forældre her i byen. Det giver en masse ”ro” til træning, så jeg får de bedste betingelser for at se, hvad det kan føre til.
Min ønske uddannelse / job: Planen er at søge ind på arkitektskolen i København, og med den uddannelse blive arkitekt i fremtiden.
Mine sportslige ambitioner: Et stort internationalt mesterskab såsom EM, VM eller OL. Derudover vil jeg gerne have et flot cv af gode personlige rekorder, når jeg en dag stopper min karriere.

Alexander NMU20 Sølv 2019
17. august 2019, NM U20 2019 hvor jeg vandt sølv på 1500m
Mine tanker om at få både skole / uddannelse / arbejde og træning til at passe sammen: Uddannelse kommer i de 5 år jeg studerer nok som første prioritet, men derefter vil løb uden tvivl blive vægtet højest. Under uddannelsen er planen at leve et liv, hvor der er færrest mulige andre faktorer i livet, som jeg skal bruge kræfter på, så jeg kan blive hurtigst muligt.
Om 5 år er jeg…..: … næsten færdig med min kandidat på arkitektskolen og har løbet et godt stykke under 3:40 på 1500m.

Andreas Eidorff Madsen
Alder: 20 år
Disciplin: 1500m, 3000m, 5000m
Student fra: Viborg Gymnasium & HF

Andreas Student2020 VAM
Andreas yderst til venstre.
Træningsmængde pr. uge: 85-95km
I min sommerferie skal jeg: Nyde det ikke-forpligtigende liv, måske for sidste gang. Være sammen med kammeraterne fra gymnasiet, til fester eller bare til hygge.
Efter sommerferien skal jeg: Forhåbentlig har jeg fundet job til den tid.
Min ønske uddannelse / job: Måske gymnasielærer eller læge, noget hvor jeg kan gøre en forskel.
Mine sportslige ambitioner: Måske studenterugen har fået mig til at indse at løb ikke skal være det altoverskyggende i mit liv. Men stadig at undersøge hvor god jeg kan blive til at løbe.
Mine tanker om at få både skole / uddannelse / arbejde og træning til at passe sammen: Prioriter din tid.
Om 5 år er jeg…..: Studerende i Århus

Johan Enevoldsen
Alder: 19
Disciplin: Løb
Student fra: Viborg Katedralskole
Træningsmængde pr. uge: Før skade var det 80-90 km/uge, men lige pt er den stigende fra 55-65 i denne uge
I min sommerferie skal jeg: Fokuserer 100% på genoptræning og styrketræning (ingen arbejde)
Efter sommerferien skal jeg: Efter sommerferien skal jeg arbejde på Overlund Skole som pædagogmedhjælper, hvor jeg skal fungere som støtteperson.
Min ønske uddannelse / job: Jeg ved endnu ikke hvad jeg kommer til at læse og har ingen idé om job, da der tilhører mange jobs til mine forskellige uddannelsesidéer, men lige nu står det til at jeg efter 1-2 sabbatår skal i uddannelse som ingeniør.
Mine sportslige ambitioner: Jeg fokuserer bare på at få mine tider forbedret og opnå den bedst mulige fysiske form, som jeg kan presse min krop til at få.
Mine tanker om at få både skole / uddannelse / arbejde og træning til at passe sammen: Uddannelse og arbejde kræver ansvar og derfor er der tider sat på i min hverdag til dette, mens løb kan man passe ind når man vil i sin fritid, så derfor planlægger jeg løb / træning ind efter min hverdag, da dette er nemmest.
Om 5 år er jeg…..: Ingen idé, men sikkert under uddannelse, da en ingeniøruddannelse i sig selv nok vil tage omkring 5 år, hvis jeg tager kandidaten.

Oscar Gladney Rundqvist

Oscar JuniorVMSprint2019
Junior verdensmesterskaberne i sprint triathlon i Lausanne, Schweiz (august 2019)
Alder: 20
Disciplin: Triathlon
Student fra: Viborg Handelsgymnasium
Træningsmængde pr. uge: 25 timer
I min sommerferie skal jeg: Primært bruge tiden på at træne, og derudover være sammen med familien og venner. Planlagt 2 uger i sommerhus til at komme lidt væk hjemmefra
Efter sommerferien skal jeg: Planen har været at tage til USA på scholarship, men COVID-19 har muligvis sat en stopper for det, fordi den oprindelige plan var 1 år i USA, og umiddelbart kan vi ikke få lov til at bo på skolen dette efterår, så enten bliver det et forkortet ophold ellers bliver jeg hjemme.
Min ønske uddannelse / job: I fremtiden vil jeg have uddannelse indenfor økonomi i Århus
Mine sportslige ambitioner: OL 2024 og 2028 i triathlon

Oscar SeniorDM SPrint2019
Oscar i midten. Første sejr ved senior DM i sprint triathlon (april 2019)
Mine tanker om at få både skole / uddannelse / arbejde og træning til at passe sammen: Jeg har benyttet mig af Team Danmark tilbuddet om 4-årige uddannelse, og det har fungeret rigtig godt for mig. For mig handler det om planlægning, så jeg kan nå at træne inden jeg i skole, og træne efter skolen igen.
Om 5 år er jeg…..: Jeg i gang med en uddannelse indenfor økonomi i Århus, og derudover træner jeg stadig på højeste niveau for at opnå mine sportslige ambitioner

Vi ønsker jer alle held og lykke med at nå jeres mål og indfri jeres drømme – både de sportslige, men også dem der handler om uddannelse og livet i øvrigt. Og så krydser vi fingre for, at Corona ikke sætter stopper for de planlagte udenlands eventyr og at det snart er muligt at stille til start ved konkurrencer igen.

 

Vi bruger cookies, så du får en bedre brugeroplevelse. Ved at klikke dig videre på siden accepterer du, at vi bruger cookies.
OK, luk boks Cookie politik