Viborg AM

En klub i stadig udvilkling

I weekenden den 24.-25. februar blev der afholdt danske ungdomsmesterskaber i Skive.

Fra Viborg deltog 9 unge løbere på 800, 1500 og 3000 m samt 2 ”atletikker” i kuglestød og højdespring. Desværre var der afbud fra 4 løbere grundet sygdom/skader.

3000 m:

14-15 år: De 4 DM-debuterende piger præsterede alle en flot indsats med store personlige rekorder, og fine placeringer, hvor Mathilde var meget tæt på bronzen:

4. Mathilde Meedom Larsen: 10.40.53

6. Sofia Thirup: 10.53.27

10. Amalie Bro Pedersen: 11.09.29

11. Sophie Olivia Kortnum: 11.09.79

16-17 år: Her blev der løbet to sølvmedaljer hjem, og Alexander var meget tæt på at tage sejren hos drengene:

2. Alexandeer Tengblad Nikolaisen: 8.57.31

2. Mie Gam: 10.10.18

5. Marie Møller Schmidt: 10.57.54

18-19 år: her sled Oscar sig til en flot sølvmedalje og en kæmpe PR på hele 42 sekunder:

2. Oscar Gladney: 8.54.07

800 m:

16-17 år: Den nyoprykkede Elias vandt i flot stil guld i det stærke felt:

1. Elias Shifris: 2.02.00

1500 m:

14-15 år: Søndag gik det løs med 1500 m, og de fire yngste piger var klar igen med fine løb og personlige rekorder til Amalie og Sophie:

6. Sofia Thirup: 5.05.45

7. Mathilde Meedom Larsen: 5.05.83

14. Amalie Bro Pedersen: 5.15.23

15. Sophie Olivia Kortnum: 5.16.56

16-17 år: Drengene var opsat på at udfordre de danske ungdomsrekorder U17 (Elias) og U18 (Alexander), og det lykkedes for Alexander, der i et super flot løb satte turbo på de sidste omgange og satte PR med 9 sekunder, danske ungdomsrekord for U18 (første gang en U18-løber er under 4 minutter) og selvfølgelig erhvervede sig en flot guldmedalje. For Elias blev det til en velfortjent bronzemedalje i kapløbet mod de ældre drenge:

Kuglestød:

14-15 år: her stillede Josefine til start, og hun fik en god placering blandt de 18 piger:

8. Josefine Bromerholm: 9.88 m.

DMU skive 2018 02

Højdespring:

16-17 år: Sluttelig blev det til en flot bronzemedalje til nyoprykkede Astrid i et spring kun 2 cm fra hendes personlige rekord, det var dog indendørs PR:

3. Astrid Kjeldsteen: 1.57 m

Samlet set blev det således en rigtig god weekend for Viborg med 2 guld, 3 sølv og 2 bronze samt Alexanders flotte danske U18 rekord på 1500 m.